Over PlayFit

PlayFit is een innovatieve maatschappelijke sport en beweegontwikkelaar uit Rotterdam. We ontwikkelen, implementeren en voeren onze programma’s uit met een deskundig en gemotiveerd team. Plezier, veiligheid en resultaat staan altijd hoog in ons vaandel bij ons werk voor scholen, gemeenten, organisaties of particulieren. Naast de algemene doelgroepen, heeft PlayFit een unieke expertise in huis met betrekking tot peuters en kleuters.

Clinics, sportactiviteiten, workshops, sportdagen en meer

PlayFit is uw ervaren partner voor de sportiefste en leukste sportactiviteit, sport clinic, sportdag en sport workshop. Dit is al mogelijk voor kinderen vanaf 2 jaar. We hebben een ruim en uniek aanbod voor uw school, peuterspeelzaal, BSO of andere soort organisaties. Lees meer over ons aanbod voor organisaties.

Aanbod in de wijk

PlayFit zet zelf speelse en leerzame bewegingsprogramma’s op in de wijk. Voor peuters, kleuters en oudere kinderen is er onder andere multi-sport aanbod in een veilige, kindvriendelijke en niet-competitieve omgeving. Onze programma’s leren kinderen de grondbeginselen van zowel traditionele als vernieuwende sporten op een leuke manier zodat ze een breed perspectief aangeboden krijgen om vervolgens een bewuste keuze te kunnen maken binnen de bewegingscultuur. De sporten die wij onder andere aanbieden zijn: Voetbal, Turnen, Judo, Taekwondo, Tennis, Atletiek, Basketbal, Hockey, Korfbal, Freerunnen, Klimmen en meer! De programma’s worden ontwikkeld door een sport- en bewegingswetenschapper, psycholoog, docent bewegingsonderwijs, ervaringsdeskundigen, sportinstructeurs en weerbaarheidstrainers met jarenlange lesgeefervaring aan kinderen. Lees meer informatie voor ouders en de locaties.

Visie

Bij een PlayFit les of clinic staan volgende vier punten centraal: veiligheid, plezier, actie en leerresultaat.

Veiligheid
Veiligheid heeft topprioriteit. Al onze bewegingsactiviteiten worden eerst getest op veiligheid voordat deze aangeboden worden aan de kinderen. Ons motto is liever te veilig, dan niet veilig genoeg.

Plezier
Plezier zien wij als de drijfveer om iets blijvend te doen. Daarom hechten wij zeer veel waarde aan plezier in de PlayFit lessen door de activiteiten op maat aan te bieden, divers te blijven in ons aanbod en in te spelen op de belevingswereld van de kinderen.

Actie!
Wij vinden het belangrijk dat de kinderen in een PlayFit les lekker veel kunnen bewegen. Lange wachttijden en rijen bij onze activiteiten zijn daarom onwenselijk. De situaties worden zo ingericht dat de kinderen voldoende bewegingsbeurten krijgen en het wachten wordt geminimaliseerd.

Leerresultaat
Onze leermethode is gebaseerd op jarenlange onderzoeken naar motorisch leren, waarbij de meest effectieve principes zijn geïntegreerd in het programma.

PlayFit is erkend door:

beroepsonderwijs-bedrijfsleven