Wat is Multi sport?

Een kind dat zich te vroeg specialiseert op een sport hier fysieke nadelen aan kan overhouden. Een brede ontwikkeling is dus cruciaal in de ontwikkelingsfase van het jonge kind. Daarom hebben wij gekozen voor een breed sportaanbod, multi-sport.

Voor onze multi-sport hebben wij het vier-veldenmodel van van Reusel gebruikt. Wehebben sporten uitgekozen uit de verschillende facetten van het vier-velden model. Zo bieden wij traditionele en formele sporten aan, zoals Voetbal, Turnen, Basketbal, maar ook bieden wij informele en vernieuwende sporten aan, zoals Klimmen en Free Runnen. Het kind zal door multi-sport een brede ontwikkeling genieten en een ruime perspectief krijgen van hun sport en beweegmogelijkheden.

Hoe geven wij hier invulling aan?

In elke les staat naast de bewegingsjungle één sport centraal. Deze sport wordt één (trainer) op één (kind) uitgevoerd, zodat het compleet op maat wordt aangeboden. Dit kunnen wij bieden, omdat de les door meerdere lesgevers wordt verzorgd. Parallel aan de privésessie die het kind krijgt zijn de andere kinderen bezig in een uitgebreide bewegingsbaan waarin verschillende bewegingsvormen en verschillende sporten worden aangeboden.